Joventut

Joventut

Lleure

Les persones que treballen en el camp del lleure infantil i juvenil es dediquen a organitzar activitats, conduir i animar grups d'infants i joves en el seu temps lliure. A Lliçà d'Amunt existeix el Grup d'Esplai que desenvolupa aquestes activitats amb joves voluntaris que treballen amb infants i joves durant tot l'any.

 

Poden accedir a cursos de lleure majors de 18 anys amb interès o que estiguin treballant com animador/a de lleure -en colònies, centres, escoles, moviments educatius o altres institucions o programes- i vols obtenir una formació global bàsica, pots formar-te com a monitor, aquesta és la teva oportunitat.

 

Des de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, i a través de la Mancomunitat de La Vall del Tenes, oferim cada any cursos de Monitors i Monitores de Lleure i de Directors i Directores de lleure per a que puguis obtenir el títol i dedicar-te professionalment o voluntàriament a aquesta activitat. Aquests cursos són intensius i acostumen a celebrar-se durant les vacances de Setmana Santa i/o les vacances de Nadal. Podràs trobar tota la informació dels propers cursos en aquesta mateixa plana o a l'Espai Jove El Galliner.

 

 

Titulacions en el camp del lleure

Existeixen molts tipus de títols relacionats amb el lleure, però només n'hi ha dos que són reconeguts per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya: Monitor/a de lleure i Director/a de Lleure.

 

Monitor/a d'activitats d'educació en el lleure

El Curs de monitor/a és la formació que prepara l'alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

 

Els continguts s’estructuren a partir de 3 mòduls formatius:

 • M1: Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
 • M2: Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
 • M3: Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure

 

Per obtenir aquest diploma has d'haver superat el curs de monitor/a, que pots realitzar a qualsevol de les escoles d'educadors en el lleure autoritzades per la Direcció General de Joventut.

 

Director/a d'activitats d'educació en el lleure

El curs de Director/a d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil és la formació que prepara els alumnes per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, que els capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i per representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització de l’equip de monitors.

 

Els continguts s’estructuren a partir de 4 mòduls formatius:

 • M1: Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius de lleure infantil i juvenil
 • M2: Processos grupals i educatius, en el lleure infantil i juvenil
 • M3: Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure
 • M4: Coordinació i dinamització de l’equip de monitors

 

Per obtenir aquest diploma has d'haver superat el curs de monitor/a, que pots realitzar a qualsevol de les escoles d'educadors en el lleure autoritzades per la Direcció General de Joventut.

 

 

 

dreceres

 • Estudis
 • Salut
 • Treball
 • Lleure

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA