Joventut

Joventut

Com sobreviure als exàmens

9/5/2016

  • Exàmens

Quan s'acosten els exàmens milers d'alumnes us submergiu als llibres i apunts, feu vida a les biblioteques i entreu en un peculiar estat d'ànim, paralitzeu la vostra vida social i només podeu pensar en l'examen següent.

Per superar les proves amb èxit és imprescindible anar ben preparat/da, però també ho és mantenir la calma. Qui més, qui menys, es posa nerviós davant d'un examen, però hi ha fórmules per controlar l'ansietat. Tot seguit te n'expliquem algunes i et fem diverses propostes aconseguir els millors apunts o per treure uns bons resultats.

 

Bona organització del temps
Els miracles no existeixen. Si tens sis o set exàmens importants en tres setmanes, la teva única opció per aprovar és avançar matèria i posar-te a estudiar amb prou antelació. Intenta no deixar-ho tot pel darrer dia, però si els exàmens se t'han tirat a sobre, mantén la calma. Encara no està tot perdut. Si t'organitzes bé te'n pots sortir.

 

Apunts i tècniques d'estudi
Potser la pregunta que cau a l'examen és la del dia que no vas anar a classe. Per evitar el disgust, mira d'aconseguir els apunts que et manquen abans de començar a estudiar. A més de poder demanar-los als companys, hi ha un munt de portals on els estudiants pengen els apunts.

Tenir uns apunts nets i ben endreçats t'ajudarà a estalviar temps desxifrant el que vas escriure fa mesos a classe. Per repassar-los escull la tècnica que més et convingui: subratlla, fes esquemes, resums, recita en veu alta, busca bibliografia complementària o memoritza el temari.

 

Espais per estudiar
Tant si t'agrada estudiar amb música, tot sol/a o amb companys, l'espai que triïs per passar hores i hores preparant els exàmens és clau. Busca un lloc on et puguis concentrar, idealment amb llum natural i ben ventilat. Si a casa no disposes d'un espai adequat, a les biblioteques pots trobar l'ambient que necessites. A més de les biblioteques de la facultat o de l'escola, recorda que pots utilitzar la Biblioteca Ca l'Oliveres.

 

Bons costums
Seguir pautes d'alimentació sana i descansar regularment és aconsellable en qualsevol època de l'any, però en època d'exàmens és determinant. Menjar i descansar bé no garanteix l'aprovat, però sí que ajuda a tenir energia i a mantenir un bon estat d'ànim, dos elements vitals per a afrontar els exàmens. Cal anar amb compte amb el cafè i el tabac, i informar-se bé abans de recórrer a cap aliment miraculós o altres invents.

 

L'hora de la veritat

Cada estudiant té la seva tècnica a l’hora d’enfrontar-se a un examen. Hi ha qui respon per ordre, qui comença per les preguntes que troba més fàcils, qui fa esborranys de les respostes... En el moment de començar, dedica uns minuts a llegir bé les preguntes i a entendre'n l’enunciat. Abans de lliurar la prova no oblidis revisar els fulls i assegurar-te que la presentació és clara i que no s'hi ha colat cap falta d’ortografia.


Informació relacionada

 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

No hi ha comentaris.

Data de modificació: 18/05/2016 12:54:54

  • Imprimir Imprimir