Joventut

Joventut

Nous requisits legals per treballar amb menors

1/3/2016

 • Formulari per sol·licitar els antecedents penals

A partir del passat 28 de juliol, totes les persones que treballin amb menors d'edat tenen l'obligació d'aportar un certificat conforme no tenen cap tipus d'antecedents penals relacionats amb els delictes sexuals.

 

Per aquest motiu, si vols treballar com a Monitor de Lleure, mestre, professor, o qualsevol altra professió que implica estar en contacte amb infants o joves, hauràs d'acreditar-ho mitjançant un informe expedit pel Registre Central d’Antecedents Penals o el futur Registre Central de delinqüents sexuals.

 

Com sol·licitar el certificat

El certificat l'expedeix oficialment el Ministeri de Justícia a través de les diferents oficines especialitzades en antecedents penals, però per sol·licitar-lo hi ha diferents vies, ja sigui presencialment (inmediat), per Internet o a través d'un intermediari com podria ser l'Ajuntament.

 

 • Presencialment: Si vols fer-ho en persona, has d'anar a la Gerència Territorial de Justícia (c/ Garcilaso 123, Barcelona) amb la documentació requerida. Generalment et donen el certificat al moment. +Informació
 • Per correu postal: Enviant la documentació requerida al Registro Central de Penados y Rebeldes o a les oficines de registre de la Delegació del Govern (c/ Garcilaso 123, Barcelona). Cal enviar la fotocòpia compulsada del DNI i la documentació. En aquest cas el certificat triga 10 dies en expedir-se. +Informació
 • Telemàticament: Es pot fer per internet amb certificat digital a través del web del Ministeri de Justícia.
 • A través de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt: L'Ajuntament farà d'intermediari entre la persona que ho sol·licita i l'administració, però no tramita el certificat. El servei és només per a empadronats a Lliçà d'Amunt. Hauràs de fer una instància genèrica a la Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) sol·licitant que l'Ajuntament et faci el tràmit, adjuntant la documentació necessària: formulari degudament omplert (DESCARREGA'L), i autorització per fer el tràmit. Allà mateix pots sol·licitar fer una còpia compulsada del teu DNI (pagant 1€ de taxa).

 

NOTA INFORMATIVA: A partir de l'1 de març de 2016 el Ministeri de Justícia ha modificat la documentació per fel el tràmit. El contingut d'aquest web està actualitzat amb la nova informació. La taxa de 3,70 € s'ha eliminat i a partir d'aquest moment el tràmit és gratuït.

 

 

Passos a seguir

 1. Omplir el Formulari. Descarrega'l.
 2. Si el tràmit no és presencial, necessites fer una còpia compulsada del teu document d'identitat (DNI). Ho podràs fer a l'Ajuntament pagant 1€ de taxa.
 3. Si ho fas mitjançant l'Ajuntament (només empadronats al municipi), hauràs de fer una autorització per a que l'administració pugui fer el tràmit en el teu nom.
 4. Fer el tràmit per qualsevol de les víes abans descrites.

 


Informació relacionada

 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

 1. StevenBeisyZK
  podagra ziola dna moczanowa leczenie naturalne http://seeknet.pl/ objawy podagry kwas moczowy leczenie naturalne
  16/01/2017 05:04:40

Data de modificació: 14/03/2016 17:25:29

 • Imprimir Imprimir