Joventut

Joventut

Veu dels Joves: Team La Vinya

31/7/2017

  • Team La Vinya

L’Albert Vidal (18), l’Aleix Garriga (19), el Sergi Gual (18) i Marc Tobella (17) són un grup d’amics que han format el Team La Vinya, un equip de motos de competició. La Regidoria de Joventut hem volgut saber què els ha aportat aquesta experiència en la seva vida.

 

Què és el Team La Vinya?

El Team la Vinya és un equip de competició que hem creat un grup d’amics de Lliçà d’Amunt.

 

Com va començar tot?

Aleix: Som un grup d’amics que ens agraden molt les motos i la competició, i hem participat en l’organització de Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotor de La Vall del Tenes des de ben petits, ajudant els nostres pares. Un dia, fa 3 anys, a l’Institut vam pensar que potser podíem començar a competir i vam dedicar-nos a preparar les motos, entrenar i a formar-nos. Llavors vam decidir crear un equip de competició de variants i començar a fer curses.

 

Per començar vam fer tot un campionat de variants sencer aconseguint bones posicions, ho vam tornar a intentar més tard per intentar guanyar però la moto va fallar per què no teníem material bo. L’any passat vam voler córrer les 24 Hores, era un somni que volíem complir, i al maig en hi vam posar a treballar per aconseguir-ho, buscant sponsors, suports de gent del municipi, preparant la moto, entrenant, etc.

 

Albert: Ens ha ajudat molta gent a aconseguir participar de Les 24 Hores. Hem aconseguit petites aportacions econòmiques d’amics i coneguts que, tot junt, ens ha permès fer una bona moto.

 

Com us organitzeu internament?

Aleix: Intentem organitzar-nos d’una manera justa, sobre tot a les curses. Durant l’any ens anem repartint les curses segons la nostra disponibilitat i de manera que tots puguem córrer. Buscar sponsors i entrenar és el que ens costa més, per què hi hem de dedicar molt de temps. Ens organitzem com podem.

 

Què és el que més us agrada del què feu?

Aleix: A mi m’agrada molt portar el cos al límit durant les curses. Tenir la capacitat de concentrar-te en una carrera i desconnectar de tota la resta.

 

Sergi: A mi m’agrada molt fer les sortides de les curses, són molt emocionants.

 

Albert: A mi m’agrada la relació que hi ha amb la resta d’equips, el companyerisme però a la vegada la competitivitat. Dins la pista no tens amics, però un cop baixes de la moto et fas a tothom i t’ajudes.

 

Quant de temps li dediqueu?

Durant l’any ens dediquem a fer exercici per no perdre la forma, fent bici, anant a córrer, anant al gimnàs, etv. Quan no hi ha competició fem alguna cursa puntual per entrenar-nos, i després fem el campionat de Derbi Variant, que són 7 carreres i preparem Les 24 Hores amb molts entrenaments.

 

Què creieu que us aportarà aquesta experiència en la vostra vida social o laboral?

A les curses coneixes molta gent del món del motor. Si després t’hi vols dedicar professionalment com a mecànic, per exemple, com que ens muntem nosaltres les motos tens molta experiència guanyada. Això segur que ajuda.

 

Si haguéssiu de quedar-vos amb un moment viscut, amb què us quedaríeu?

Sense cap dubte, guanyar la nostra categoria de Les 24 Hores. No ens ho esperàvem per què era el primer any que hi participàvem i era un somni per nosaltres. I sobre tot, el suport que vam rebre de moltíssima gent, que ens va ajudar a fer-ho possible i ens animava durant la cursa.

 

Què li diríeu a un jove que vol seguir les vostres passes?

Nosaltres recomanem que a qui li agradi la competició, corri les 24 Hores. És una cursa que, si la vius des de sempre, és maco de fer. Acabes molt cansat, però és molt gratificant i vols tornar l’any següent. És difícil per què s’ha d’estar molt preparat i té un cost molt elevat. Però si t’hi poses de veritat ho pots aconseguir.

 

Quines característiques o habilitats ha de tenir algú que s’hi vulgui dedicar?

En realitat cap. Ha de tenir moltes ganes d’aprendre i ha de practicar  i entrenar molt, però ja està. Nosaltres quan vam començar gairebé no sabíem ni anar amb moto dins d’un circuit. Has d’estar una mica en forma i t’ha d’agradar, ho has de viure.


 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

No hi ha comentaris.

Data de modificació: 31/07/2017 11:55:44

  • Imprimir Imprimir