Joventut

Joventut

Formar part d'una associació t'aporta el 7è sentit

25/1/2017

  • El 7é sentit

Quan som joves tenim pocs compromisos i, per tant, força temps lliure per dedicar a la família, els amics i les nostres aficions. Però també és important trobar temps per conèixer-se a un mateix i créixer a nivell personal. Una de les maneres més interessant de fer-ho és trobar una associació on puguis aportar les teves habilitats i aprendre'n de noves. Només així aconseguiràs el 7è sentit!

 

El 7è sentit

El setè sentit són totes les habilitats que t'aporta implicar-te en el dia a dia d'una associació, ja sigui un club esportiu, una associació de veïns, un Cau o Esplai, comissió de festes, etc. més enllà de participar en una activitat específica.

 

Si formes part d'un equip d'un club esportiu, per què no proves d'implicar-te en el funcionament del club? Segur que tens idees noves per aportar i, a canvi, rebràs un munt d'experiència treballant en equip, coneixeras gent nova, aprendràs de les vivències dels altres, etc.

 

QUÈ T'APORTA ASSOCIAR-TE?

  1. Conéixer altres realitats: Participant ens trobem amb persones i contextos diferents dels nostres. Això fa que ens replantegem el nostre punt de vista i entenguem que ben a prop hi tenim realitats molt diferents de la nostra.
  2. Anàlisi crítica d’aquestes realitats: Des de les associacions aprenem a comprendre els motius de les desigualtats, a analitzar-les i a fer-ne sempre una lectura crítica.
  3. Participació i organització: Hi ha moltes maneres de participar, justament per això, formar d’una associació ens ajuda a reflexionar sobre les organitzacions, les estructures i els processos participatius que ens ajuden a transformar i contribuir en el nostre entorn.
  4. Empatia i intel·ligència emocional: El moviment associatiu el formen les persones i les relacions personals són un factor essencial en el nostre compromís i en les ganes d’actuar. És un espai on creixem com a persones, evolucionem, vivim bons i mals moments i de tots, sempre ens enduem un aprenentatge.
  5. Escolta activa i autocrítica: Escoltar activament significa ser capaç de posar-se en la situació de la persona que ens parla i no jutjar-la. A les associacions, ens trobem amb aquesta oportunitat dia rere dia. Escoltar a les altres persones això implica entendre allò que podem millorar de nosaltres mateixes.
  6. Acció i tranformació social: Tant se val per quina via o en quin moment comencem a participar d’una associació. Sempre acabem adonant-nos que la transformació social és el nostre motor. Prendre partit i posicionar-nos, de la manera que sigui, però sense quedar-nos quietes ni ignorar allò que sabem que injust.

 

 

La campanya #TéSentit

Associar-se #TéSentit és una campanya de foment de la participació impulsada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). El seu l’objectiu és el de fomentar l’associacionisme a Catalunya entre les persones joves associades i no associades, a més, també vol oferir un seguit de recursos per associacions i ressaltar els valors positius d'associar-se com el treball en equip, la participació, la cooperació o el desenvolupament de l'esperit crític.

 

 


Informació relacionada

 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

No hi ha comentaris.

Data de modificació: 25/01/2017 12:41:19

  • Imprimir Imprimir