Joventut

Joventut

No és normal. Atura-ho!

20/11/2015

  • Estimar no fa mal!

Aquesta setmana volem reivindicar, des de L'Espai Jove El Galliner i l'Ajuntament, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones amb diferents tallers i activitats relacionats.

 

D'altra banda, també volem reflexionar sobre diferents coses que, de vegades, fem a la nostra parella o permetem que ens ho faci. És normal mirar les seves converses de WhatsApp? És lógic voler tenir les seves contrasenyes o permetre que ell/a tingui les nostres? No, no ho és! I el millor per la nostra parella és aturar-ho.

 

 

La teva parella utilitza les xarxes per controlar-te?

  • Controla la teva darrera connexió de WhatsApp?
  • Et pressiona per tenir les teves contrasenyes i així mirar els teus missatges?
  • Et pressiona per que llegeixis els missatges de WhatsApp davant seu?
  • Vigila les publicacions i comentaris que fas a la xarxes?
  • Et pressiona per esborrar persones de la teva llista de contactes?
  • Vigila les publicacions i fotos dels teus amics i amigues per qüestionar-te?
  • Et demana que eliminis fotos que no li agraden?
  • Quan esteu enfadats t'escriu missatges públics a través de Facebook i Twitter?

 

Si la teva parella fa moltes d'aquestes coses has de saber que fer-ho no és normal, i si no t'agrada no li has de permetre. Si li deixes fer, pot arribar un dia que el control sigui insuportable, atura-ho! L'amor també significa marcar límits.

 

 

Promet que mai li prometràs a ningú una cosa així

 

 

Et sembla normal el que li demana l’Ulises a l’Ainhoa? Segur que no ho diu de debó, perque no li pots demanar això a ningú de debó. Al principì quan ens passen coses així (o les veiem a les pel·lícules) pensem que és molt maco, que ens estima molt. Però després, quan penses fredament, és un pensament egoista.

 

Si t'hi fixes bé, li demana coses impossibles: Que mai a la vida li pot donar el mòbil, el facebook o el twitter a cap noi; fins i tot li diu que li ha de prometre que no parlarà amb cap noi! Però quina manera d’entendre l’amor és aquesta?

 

De vegades ens posem gelosos, i ens agradaria que la nostra parella només tingués ulls per a nosaltres, però això no vol dir que no es pugui relacionar amb la gent i ser qui és… Que si tenim parella no és per a que ens fiquin en una gàbia! I que passa si un dia li vol donar el mòbil a un noi? Llavors l’Ulises s’enfadarà? Ho haurà de fer d’amagat?

 

Pots prometre que mentre l'estimis només voldràs estar amb ell/a, amb cap altre noi. Però ja està, relacionar-se amb altres nois no té res de dolent!

 

NECESSITES AJUDA?

Si et passen coses semblants a aquestes i necessites ajuda per aturar-ho, posa't en contacte amb nosaltres: presencialment de dilluns a divendres de 16h a 20h a l'Espai Jove, per telèfon al 93 860 70 01, per correu electrònic elgalliner@llicamunt.cat o per WhatsApp: 673 93 09 37.


Informació relacionada

 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

No hi ha comentaris.

Data de modificació: 23/11/2015 13:59:21

  • Imprimir Imprimir