Joventut

Joventut

Veu dels Joves: Sergi Serna

15/6/2017

  • Veu dels Joves: Sergi Serna

El Sergi Serna (19 anys) ha guanyat la categoria de fusteria el concurs CatSkills, el Campionat de Catalunya d’estudiants de la Formació Professional. La Regidoria de Joventut hem volgut que ens expliqui què ha aportat aquesta experiència en la seva vida personal i professional.

 

Quant de temps fa que et dediques a la fusteria?

Aquest és el tercer any. Vaig fer dos anys de Grau Mig, ara un de Grau Superior de disseny i em queda un altre any.

 

Per què vas escollir la fusteria? D’On va sorgir l’interès?

Inicialment no volia estudiar fusteria. Era molt dolent estudiant, vaig repetir 4t d’ESO i va arribar un punt en el qual no sabia què fer: treballar o seguir estudiant. Sempre m’ha agradat l’esport i vaig intentar estudiar un cicle formatiu d’esports, però sense sort. Llavors vaig decidir-me per la fusteria amb l’objectiu d’aprendre un ofici.

 

Quant de temps li dediques? A la setmana, per exemple (comptant competicions, etc)?

El primer any només hi dedicava les tardes, després vaig començar a fer encàrrecs /feinetes també pel matí. I a final de curs ja dedicava temps a preparar el concurs: durant un mes pel matí al cole, dines al cole, la tarda classe i així cada dia.

 

Com va sorgir això de participar del concurs CatSkills?

Es podria dir que el CatSkills són les Olimpíades de la Formació Professional, que es fan cada dos anys. A les hores des del centre ens preparen i animen a participar als tres millors alumnes. Jo vaig voler participar, però en un concurs previ els nervis em van trair i va sortir-me tot fatal. Llavors inicialment no van voler escollir-me per anar al CatSkills, però després vaig demostrar que hi havia d’anar.

 

Un cop al CatSkills vaig guanyar el concurs de Catalunya i la broma ja la teníem feta amb el professor, que inicialment no volia que hi anés! Per tant em vaig classificar per anar al d’Espanya però no vaig guanyar.

 

En què consisteix el concurs?

El concurs de Catalunya tenia una durada de 13 hores, i en aquell temps havíem de fer una peça, seguint uns plànols, amb diferents materials que et donaven. Nosaltres arribem allà coneixent la peça que hem de fer perquè els plànols ens els donen un mes abans. Això està bé per què tothom està en igualtat de condicions, però durant aquell mes no penses en cap altra cosa.

 

El concurs d’Espanya és una mica diferent per què no tens plànols, te’ls donen directament allà, és sorpresa. Llavors has de tirar d’habilitats i imaginació. Per què potser no has portat les eines exactes que necessites. L'única manera d’anar preparat és haver entrenat molt amb plànols d’anys anteriors i d’altres competicions.

 

Com gestiones el teu temps, la teva vida personal i els estudis amb les competicions?

Al principi no ho vaig saber gestionar bé. Feia classe, agafava encàrrecs per fer a casa, preparava els concursos, feia esport... Va arribar un moment que vaig haver de dir “prou” i deixar el meu esport, el Triatló, que també m’agradava molt per què no tenia temps per compaginar-ho tot. Ara als matins aprofito per fer alguns encàrrecs i a la tarda els estudis.

 

Què és el que més t’agrada de tot el que fas?

M’agrada poder fer tot el que vulgui sense que ningú em pari els peus. Puc deixar volar la meva imaginació, crear el que vulgui i que s’aguanti. El simple fet de dir “això ho he fet jo” i tenir-lo acabat i col·locat és el que més m’agrada.

 

Què creus que us aportarà aquesta experiència en la teva vida social o laboral?

He crescut molt i m’han sorgit feines. He aprés i millorant molt la meva tècnica preparant els concursos. Però no només això, també m’he pogut conèixer a mi mateix, a organitzar-me i saber fins a on puc arribar.

 

Això és molt important, però també m’emporto una cosa encara més important: l’experiència que he viscut juntament amb altres companys que també participaven als CatSkills. Tots els participants hem fet molta pinya, moltes activitats junts per conèixe’ns, explicant-nos les nostres sensacions, etc. I això és molt important, perquè ens donàvem suport i ens animàvem els uns als altres. Connectes molt amb les persones, com si ens coneguéssim de tota la vida. Això és amb què em quedo.

 

També he conegut molts professionals del sector. Ara quan vaig a veure concursos o participo d’altres activitats me'n adono que conec a tothom. He fet molts contactes amb professionals i empreses. Per no dir que ja he posat al meu currículum que he participat de tots els concursos!

 

Quan acabis això, què?

M’agradaria molt ser interiorista i fer un Màster. Qui m’ho anava a dir eh! He passat de ser mal estudiant a l’ESO a voler fer un Màster o una Carrera universitària! Ara he creat un perfil a Instagram (@your_nature_wood) on vaig penjant les coses que faig. Arran d’això estic començant a tenir força encàrrecs. Tinc moltes idees al cap, però ara per ara no puc ni començar.

 


 

 

  

L'administració del web es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.

No hi ha comentaris.

Data de modificació: 16/06/2017 14:00:48

  • Imprimir Imprimir